dimecres, 31 de desembre del 2014

L’home dels nassos



L’home dels nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies li queden a l’any. Només se’l pot veure, però, el trenta-u de desembre o cap d’any.
Segons Joan Amades, l’home dels nassos sembla ser una degeneració d’un personatge mític que simbolitzava l’any. Tradicionalment, se sol explicar a la mainada que en aquest dia surt l’home dels nassos, una persona que té tants nassos com dies té l’any. Els nens s’imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre a l’any li queda només un dia per acabar. Per arrodonir la broma, se solia dir als nens que se l’acabava de veure passar per algun carrer proper, per tal que correguessin a veure si el podien trobar. També hi havia qui creia veure’l a les canonades de l’aigua i així ho feien saber a les criatures. Actualment, en algunes ciutats o pobles s’organitza una cercavila amb un capgròs representant l’home dels nassos.

En els pobles petits, es deia que apareix a l’església i devora la pica de l’aigua beneïda.

A Barcelona era tradició de trobar l’Home dels nassos a les 12 en punt a la plaça del Palau, davant la Llotja, dalt d’un cadafalc perquè tothom el vegi mocar-se amb unes quantes dotzenes de llençols els 365 nassos que s’espera que tengui per tot el cos, ja que no li caben a la cara.

A Mallorca a més de dir anar a veure l’home dels nassos es deia anar a veure matar l’home dels nassos, perquè el punt de concentració popular a Palma dia 31 de desembre era la plaça de Cort, amb motiu de la Festa de l’Estendard, i s’hi disparaven salves d’honor, que algú interpretava com un afusellament de la imatge del rei Jaume I exposada a la façana de la Casa de la Vila aquest dia davant la companyia que li retia honors amb l’Estendard o bandera nacional.


Informació extreta del web www.curiositats.cat


dimarts, 30 de desembre del 2014

Edificis estrambòtics, rars, o molt rars (3 de 5)

Sidney, Austràlia

Una de les endimoniades obres mestres de Frank Gehry. Aquest edifici acull l'Escola de Negocis de la Universitat de Sydney de Tecnologia. L'arquitecte va dir que es va inspirar en la forma en què els artistes utilitzen plecs per explorar el color, la forma i l'ombra.



Aquesta i més cases "rares" al web www.casasincreibles.com


dilluns, 29 de desembre del 2014

diumenge, 28 de desembre del 2014

Edificis estrambòtics, rars, o molt rars (2 de 5)

Windsor, Anglaterra

Pel que sembla, en el seu interior hi ha un passatge secret al palau de Windsor. Sembla un escenari de les pel·lícules de Harry Potter.



Aquesta i més cases "rares" al web www.casasincreibles.com


dimecres, 24 de desembre del 2014

L’origen de fer cagar el Tió



Des del 8 de desembre, a moltes llars catalanes, cada dia alimentem el Tió de Nadal i el tapem amb una manteta perquè no passi fred a la nit. Contraposadament, el dia de Nadal animem la mainada a pegar al Tió amb un bastó engrescant-lo cridant “Fort, fort!!!” repetidament per fer-lo cagar alhora que li cantem una cançó tradicional.

Al Tió li agraden les mateixes coses que als animals de peu rodó (excepte la palla), fruita, verdura, serradures o ous i tot se li ofrena cru. També se li dóna aigua. Un cop alimentat, se’l fa cagar per la vigília de Nadal o el mateix dia 25 de desembre, abans o després de l’àpat familiar.
Dit això, ens cal revisar i ressituar la tradició del Tió de Nadal, un dels elements de la mitologia catalana i una tradició molt arrelada a Catalunya.

Originàriament, el Tió era un tronc encès, un tió de la llar de foc, que ens regalava l’escalfor per suportar la cruesa de l’hivern i la llum per a les llargues nits. Tradicionalment, el Tió mai no cagava objectes grossos (aquests ja els portaven els Reis) sinó llaminadures, figuretes de pessebre i alguna joguina senzilla per als més petits, així com coses de menjar i beure per als àpats de Nadal i Sant Esteve, com torrons, xampany, figues seques, mandarines, etc

La tradició del Tió de Nadal expressa reciprocitat d’afectes, la mainada té cura del Tió, l’alimenta i l’abriga, i el Tió, en correspondència, ens regala escalfor per suportar el fred ‘hivern i llum per veure a les fosques. Però d’on vénen els cops de bastó?

Per atiar un tió encès a la llar de foc, per animar el foc removent els tions, i per tal de no cremar-nos, ens ajudem d’un atiador o d’una branca. La pèrdua d’un dels elements, la llar de foc, ha desvirtuat el ritus; segurament, colpejar el Tió emula el fet d’atiar-lo quan cremava.
Avui, és un tronc amb potetes amb una carona somrient, una barretina vermella i/o una manteta, ja que, a la majoria de les cases, no tenim llar de foc per encendre el Tió. Com que el Tió no crema, podem animar-lo a que ens regali acaronant-lo, cantant-li, donant-li uns copets suaus…


Informació extreta del web www.curiositats.cat


dimarts, 23 de desembre del 2014

L'origen de l’arbre de Nadal



Aprofitant les festivitats, és apropiat conèixer l’origen de tota tradició i sobretot una de les més populars al voltant del món: posar l’arbre de Nadal. Saps d’on ve aquesta tradició? Qui va iniciar aquest curiós costum?

Van ser els cristians que van arribar per primera vegada al nord d’Europa els qui es van sorprendre en descobrir que els seus pobladors, els bàrbars, celebraven, en unes dates properes al Nadal cristià, el naixement de Frey, el déu del sol. Com ho feien? Adornaven un arbre que simbolitzava l’Univers, en el més alt d’on estava l’estatge dels seus déus i el Valhalla, on residia el déu Odín.

Posteriorment amb l’evangelització d’aquests pobles, els cristians van agafar la idea de l’arbre canviant-li totalment el significat.

Segons la llegenda, al segle VII el canvi es fa oficial a partir del moment en què Sant Bonifaci de Fulda, evangelitzador alemany, té la iniciativa d’arrencar un arbre que representava les creences antigues de déus pagans d’arrel i plantar en el seu lloc un avet, el qual tenia diversos significats.

La fulla de l’avet (perenne) simbolitzava l’eternitat de l’amor de Déu cap als homes i la seva forma triangular representava el misteri de la santíssima trinitat. Així mateix va decidir adornar-lo amb pomes, aquesta vegada simbolitzant el pecat original i la temptació i va afegir algunes espelmes que indicaven la presència de la llum de Jesucrist. Posteriorment la tradició va anar adquirint detalls diversos, les pomes i les llums, es varen transformar en esferes, dolços i altres ornaments.

Com en tot el que sorgeix espontàniament va haver-hi un “però” davant la commoció d’aquests nous adorns nadalencs, que estaven vistos per l’Església com un ritual pagà i amb gran quantitat d’errors en la simbologia.

Tot i així, la tradició va obtenir tal impacte que va depassar les creences religioses convertint-se en tot un èxit.

Com tota moda, per aquell temps, la tradició de posar un arbre de nadal a les cases i adornar-lo pertanyia només a les famílies més riques de l’època, mentre que la resta de la població d’escassos recursos es conformava amb observar aquests adorns en places comercials, mercats i esglésies.

El primer arbre nadalenc públic es va col·locar el 1878 al mercat de nadal del nen Jesús a Nuremberg al sud d’Alemanya, el qual avui dia roman com un dels mercats tradicionals de la regió. Els encarregats d’escampar la notícia van ser alguns viatgers que portant la imatge de l’arbre es van traslladar a terres americanes, iniciant-ho a Estats Units al segle XX.

Informació extreta del web www.curiositats.cat


dissabte, 20 de desembre del 2014

Edificis estrambòtics, rars, o molt rars (1 de 5)

Sopot, Polònia

Coneguda com la "casa boja", és un sobrenom bastant apropiat per a aquesta casa que sembla el reflex d'un mirall d'una casa del terror.


Aquesta i més cases "rares" al web www.casasincreibles.com


diumenge, 14 de desembre del 2014

Les il·lusions òptiques (4/7)

La peça blava i la groga, es mouen a la mateixa velocitat constant.


No obstant això percebem que es mouen a diferent velocitat per les ratlles de color blanc i negre.



Aquesta i d'altres il·lusions òptiques aquí.


dissabte, 13 de desembre del 2014

Les il·lusions òptiques (3/7)

El rectangle gris sempre és del mateix color, però el cervell determina el seu color en funció dels que l'envolten.



Aquesta i d'altres il·lusions òptiques aquí.


dilluns, 8 de desembre del 2014

Els gats negres donen mala sort?


Encara que atribuir la "mala sort" a creuar-se amb un gat negre és només fruit de la superstició, un estudi de científics del Long Island College Hospital de Nova York (EUA) va revelar fa poc que aquests felins sí que poden afectar negativament a les persones al·lèrgiques.

Segons un estudi, els investigadors van observar que els gats de pelatge fosc provocaven més esternuts i problemes respiratoris als pacients amb al·lèrgia que els de color clar. Segons els autors, es deu al fet que produeixen més quantitat d’una substància en la seva pell, la seva saliva i les seves glàndules sebàcies, la proteïna ‘fel d1′, que causa els símptomes de l’al·lèrgia.

Però, a banda d’això, les supersticions al voltant del gat negre són les més extensament conegudes i populars.

Els romans consideraven el gat com a animal sagrat i el van introduir l’animal a Europa. A Europa, excepte a Itàlia, Espanya, Sèrbia i Montenegro, un gat negre que es creua en la teva trajectòria es considera bona sort; no obstant això, aquest animal va ser vist per l’església com a associat a les bruixes i es temia que fossin els seus familiars. Resumint, el gat negre va ser vist generalment com a bona sort; no obstant això, als EEUU i zones d’Europa (ex. Espanya), que van mantenir caces de bruixes, l’associació amb les bruixes els va fer ser considerats com a portadors de mala sort.

A Escòcia, un gat negre en el porxo és una mostra de futura prosperitat. A Irlanda, quan un gat negre creua la trajectòria d’una persona a la llum de la lluna, significa que hi haurà una malaltia epidèmica. A Itàlia des de fa centenars d’anys es creu que si un gat negre es posa al llit d’una persona malalta, aquesta persona morirà. Fa molts anys a Anglaterra, les esposes dels pescadors tenien gats negres a les seves llars mentre que els seus marits sortien al mar en els seus vaixells de pesca, creient que evitarien que els passés quelcom dolent mentre estaven absents.

Informació extreta del web www.curiositats.cat


diumenge, 30 de novembre del 2014

Les il·lusions òptiques (1/7)

Segons sembla, el cervell està programat per treure les seves pròpies conclusions i avançar el resultat d'una acció, en base al nostre coneixement previ. Per exemple, si observem una pilota caure, el nostre cervell pensarà que la pilota impactarà contra el terra i rebotarà.

A causa d'aquest procés es produeixen les il·lusions òptiques, que són una distorsió de la realitat, a partir de la percepció visual d'imatges falses que el cervell interpreta equivocadament i que produeix sorpresa quan el cervell comprèn que s'ha equivocat.


Com és possible travessar amb una agulla aquests dos quadrats situats en paral·lel?



Aquesta i d'altres il·lusions òptiques aquí.


dissabte, 22 de novembre del 2014

Voleu saber què és vent fort?



Fort vents? A Noruega, la gent intenta caminar i lluita contra el vent.
Si heu de viatjar a Noruega, es "recomana" no portar ni faldilles ni perruca.




Vídeo extret del Facebook.

Origen dels pets de monja


Els pets de monja o, d’una manera més puritana, sospirs de noia, són unes galetes petites i rodones, amb forma de mugró, de la cuina catalana.

Tothom diu que les va inventar un pastisser italià cap al segle XIX a Barcelona. El nom original de la galeta era pit de monja, en al·lusió a la seva forma de mamella. Sembla que, amb el temps, pit va derivar en pet, terme també irreverent però sense connotacions sexuals.



Voleu fer-les a casa? Aquí ho teniu:

Ingredients:

* 5 – Ous
* 300 g – Sucre
* Pell de llimona ratllada
* 200 g – Farina
* Mantega

Preparació:

Bateu els ous amb el sucre fins que quedin d’un color blanquinós. Afegiu-hi la ratlladura de llimona i la farina, i barregeu-ho amb una espàtula. Poseu la massa en una mànega amb un broc petit i llis i aneu-ne fent pilonets en una placa de forn untada amb mantega o coberta amb paper d’estrassa. Poseu-ho al forn a 180º fins que les pastes s’assequin i es daurin una mica.

Informació extreta del web www.curiositats.cat

dissabte, 8 de novembre del 2014

ELS MINIONS - Trailer Mundial - estrena JULIOL 2015 (diuen...)



La història de ELS MINIONS, d'Universal Pictures i Illumination Entertainment, es remunta al principi dels temps. Els Minions van començar sent organismes grocs unicel·lulars que van evolucionar a través del temps, posant-se sempre al servei dels amos més menyspreables. Davant la seva incapacitat per mantenir a aquests amos amb vida -des del T. Rex a Napoleó-, els Minions acaben sentint-se sols i cauen en una profunda depressió.
Malgrat tot, un d'ells, anomenat Kevin, té un pla. Acompanyat pel rebel Stuart i l'adorable Bob, decideix llançar-se al món a la recerca d'un nou amo malèvol a qui els seus col·legues puguin seguir.
El trio emprèn un emocionant viatge per aconseguir un cap a qui servir, en realitat una cap, la primera superdolenta que mai ha conegut el món, la terrible Scarlet Overkill. Passaran de la gelada Antàrtida, a la ciutat de Nova York en els anys seixanta, per acabar al Londres de la mateixa època, on s'hauran d'enfrontar al repte més gran fins a la data: salvar la raça Minion de l'aniquilació.





dijous, 30 d’octubre del 2014

És perillós despertar un somnàmbul?


Això que resulta molt perillós despertar a un somnàmbul perquè podeu provocar-li un atac de cor, estat de xoc, dany cerebral, o alguna altra cosa, és un mite. El que no és un mite és que despertar a un somnàmbul sigui perillós pels possibles danys que la persona dormida pugui provocar-se a si mateix o a la persona que la desperta.

Segons el doctor Giuseppe Plazzi del Departament de Ciències Neurològiques de la Universitat de Bolonya (Itàlia), despertar a una persona que camina dormida, especialment si és vigorosa, podria confondre-la o importunar-la temporalment. Desorientada, aquesta persona podria copejar a qualsevol que es trobés a prop. Per tant, és millor no creuar-se en el seu camí.

En lloc d’això, el millor seria simplement guiar-la, mentre dorm, fins a tornar-la al llit. No és probable que un somnàmbul pateixi un atac cardíac quan se’l desperta. No és diferent a una persona normal que es desperta sobtadament per, per exemple, un soroll fort. L’important és protegir al caminant dormit de si mateix.

Segons l’estudi realitzat per Plazzi:

• El somnambulisme és sorprenentment comú, el trenta per cent dels nens entre 5 i 12 anys tenen almenys un episodi de somnambulisme. I aquest fenomen es dóna de forma persistent en un percentatge de nens que oscil·la entre l’1 i el 6%. La major incidència es dóna entre els quatre i els sis anys d’edat.

• El somnambulisme ocorre ocasionalment en el dos o tres per cent dels adults. Aproximadament un de cada 250 adults camina adormit una vegada per setmana.

• El moment més comú per caminar dormit és entre 2 o 3 hores després de caure adormit.

• El somnambulisme tendeix a heretar-se.

• L’estrès pot ser la principal raó del somnambulisme. Altres causes en adults inclouen la privació del somni, i la ingesta d’alcohol i drogues.

• Algunes vegades, els somnàmbuls realitzen tasques elaborades quan caminen dormides.


Informació extreta del web www.curiositats.cat


diumenge, 26 d’octubre del 2014

Els 9 països menys visitats del món (9 de 9)

 Santo Tomé i Príncipe 

Aquest grup d'illes és, juntament amb les Seychelles, el segon país africà més petit i està situat a l'oest, aproximadament a uns 250 quilòmetres de la part continental d'Àfrica. Amb només uns 15.000 visitants a l'any, les dues illes principals de Santo Tomé i Príncipe ofereixen un ambient de paradís relaxat. Les palmeres, platja, boscos tropicals i fins i tot un volcà que sembla a punt de sortir volant. Sincerament, no hi ha raó per no descobrir el paradís verge.



Informació extreta del web www.skyscanner.es.


dissabte, 25 d’octubre del 2014

Fer el llit és dolent per la salut!!!!


Coneixeu els àcars? Bé, doncs aquests desagradables éssers microscòpics són molt feliços en els llits ben fets, amb les mantes i llençols perfectament col·locats en el seu lloc. Així que si ets d’aquestes persones que només aixecar-se es fa el llit a l’instant, per tenir l’habitació ja llesta, estaràs atemptant contra la teva pròpia salut. Però per què?

Un grup de científics de la Universitat de Kingston ha descobert que en fer-nos el llit tots els dies estarem conreant ‘un espai viral’. Els aràcnids porten grans problemes als asmàtics i encara que ens sembli impossible, també són ells els que de vegades ens causen llargues nits d’insomni. Ens fan sentir incòmodes, nerviosos i estranyament cansats.

Els àcars són molt feliços en el nostre llit, alimentant-se de la humitat, de la nostra suor i dels llocs poc ventilats. En cobrir-los amb els llençols i les mantes creem un excel·lent brou de cultiu per fer-los més forts. Per aquest motiu el millor que podem fer és deixar el llit tal com ens aixequem, per després obrir la finestra. Hem de permetre que el llit estigui així les hores que puguem; d’aquesta manera els àcars no podran suportar tant aire fresc, tanta llum i tanta salubritat i moriran a l’instant.

I que sapigueu que els aspiradors no serveixen per eliminar-los, ja que amb ells l’única cosa que aconseguim és passar-los d’un lloc a un altre, però no matar-los. Són com petits vampirs que desapareixen amb la llum del sol i l’aire fresc.


Informació extreta del web www.curiositats.cat


dijous, 23 d’octubre del 2014

Els 9 països menys visitats del món (8 de 9)

 San Marino 

És cert que San Marino no és tan poc visitat com d'altres països de la llista, però encara està entre les destinacions de vacances menys conegudes. Potser és perquè aquest petit estat està completament integrat a Itàlia. Es diu a si mateix la República més antiga d'Europa i va ser fundada l'any 301. San Marino és a 15 quilòmetres de la costa mediterrània a la Muntanya Titano i en el seu reduït espai inclou molts monuments i museus. Els hotels no abunden i les grans cadenes estan més aviat a prop del mar, però està força ben comunicat, així que no hi ha excusa.



Informació extreta del web www.skyscanner.es.


dimecres, 22 d’octubre del 2014

Els 9 països menys visitats del món (7 de 9)

 Bielorússia 

Per què Bielorússia és un dels països menys visitats? Tot un misteri. Un gran país al cor d'Europa amb una història emocionant i una arquitectura increïble. Si encara el veus com el germà petit de Rússia, aprofita per descobrir per tu mateix el molt que té per oferir. Palaus, monuments, esglésies, castells, torres ... Bielorússia té de tot i més. Tampoc és estrany que el país sense sortida al mar més gran d'Europa tingui uns parcs naturals bellíssims i una quantitat de reserves naturals espectacular. Minsk, la capital, té 900 anys i està influenciada per l'arquitectura de l'època de la Unió Soviètica. ¡Bielorússia bé val un viatge!



Informació extreta del web www.skyscanner.es.


dimarts, 21 d’octubre del 2014

Els 9 països menys visitats del món (6 de 9)

 l'Antàrtida 

Una destinació emergent, però encara no massa turística, és l'Antàrtida. Molt emocionant, però també una mica difícil de visitar car la manca d'infraestructura complica la visita als gels eterns. La millor combinació per al viatge és aprofitar les vacances a Xile o a l'Argentina, des d'on surten vaixells cap al continent blanc. Ja que hi som, tingues en compte que aquest lloc ple de natura gairebé verge mereix un respecte, així que recorda ser respectuós.



Informació extreta del web www.skyscanner.es.


dilluns, 20 d’octubre del 2014

Els 9 països menys visitats del món (5 de 9)

 Tuvalu 

La nació insular de Tuvalu, amb les seves tres illes i sis atols, està en el rànquing dels països menys visitats del món i rep a l'any menys de 2.000 visitants. Però, quin és el seu problema? Sens dubte, no la inestabilitat política, car no hi ha cap dictadura i és un lloc paradisíac. L'única dificultat podria ser la seva ubicació remota al Pacífic, entre Hawaii i Austràlia. Tenen un aeroport, però no el fan servir gaire. Si vols veure un paradís tropical, assegura't de passar per Tuvalu, i ràpid, car la pujada del nivell del mar amenaça la seva supervivència.



Informació extreta del web www.skyscanner.es.


diumenge, 19 d’octubre del 2014

Els 9 països menys visitats del món (4 de 9)

 Corea del Nord 

Que Corea del Nord estigui a la llista dels països menys visitats del món no és cap sorpresa. No és precisament perquè sigui poc conegut (al contrari) o per les seves males comunicacions. No, a Corea del Nord és simplement difícil entrar-hi. Per visitar aquest racó de món cal demanar un visat, per al qual cal complir amb determinades condicions. L'aplicació normalment requereix una visita personal i un temps d'espera bastant llarg. Els requisits d'entrada a Corea del Nord poden modificar-se sense motiu, fins i tot sense que l'Oficina Federal de Relacions Exteriors en sigui notificada. Segur que ja abans de començar és tota una experiència! Si viatges a Corea del Nord estaràs acompanyat en tot moment per un intèrpret o supervisor, mentre que les visites fora de la capital també hauran de ser aprovades pel govern. El contacte amb els nord-coreans es permet sota control i només es pot pagar en efectiu, car les targetes de crèdit no estan acceptades i no hi ha cap caixer automàtic. Així que, si t'atreveixes, assegura't que portes "efectiu".



Informació extreta del web www.skyscanner.es.


dissabte, 18 d’octubre del 2014

Els 9 països menys visitats del món (3 de 9)

 Moldàvia 

El jove estat de Moldàvia només existeix des de 1991 i és un país poc transitat, probablement per la seva joventut i per ser poc conegut. Encara que només hi ha un aeroport internacional està ben connectat, així que no hi ha res que s'interposi en el teu camí. Moldàvia ofereix un paisatge pintoresc i pobles tradicionals on comprar artesania, a més de vinyes i moltíssims llocs on tastar els seus deliciosos vins. De fet, aquest país és un dels majors productors de vi del món. Gràcies a la turbulenta història de la zona Moldàvia té moltíssims llocs d'interès històric, des de forts romans a esglésies de gran bellesa. La cuina moldava està molt lligada a la romanesa, amb influències russes, gregues i turques. Una barreja emocionant!




Informació extreta del web www.skyscanner.es.


divendres, 17 d’octubre del 2014

Curiositats de Bola de Drac



Vols saber 7 curiositats sobre la sèrie que possiblement no sabies? Aquí te les detallem!

  1. Després de Dragon Ball, la segona temporada havia de dir-se Dragon Ball 2, però l’editor es va confondre i va posar per error Dragon Ball Z. Error o encert?
  2. Els noms dels enemics i amics de Goku són bastant curiosos. En la segona temporada, uns vilans formaven amb el seu nom una cançó que apareix en la pel·lícula de Disney La Ventafocs: ells són Bibidi, Babidi i Boo.
  3. El conegudíssim atac Kame Hame Ha va ser batejat amb aquest nom en memòria d’un antic Rei de Hawaii que es deia així (Kamehameha). També és per aquesta raó que ‘Follet Tortuga’ vesteix amb aspecte Hawaià.
  4. Els personatges que provenen del Planeta Vegeta tenen noms de verdures. ‘Vegeta’ significa vegetal; en Goku es diu ‘Kakarot’, que significa pastanaga; en ‘Raditz’, germà del Goku, significa rave, mentre que en ‘Nappa’, el company d’en Vegeta, significa nap.
  5. Els familiars de la Bulma tenen noms relacionats amb roba interior: Bulma, que prové de Bloomer, significa calces. Dr.Brief, el seu pare, ve de calçotets, Trunks significa bermudes i Bra, sostenidor.
  6. L’única tècnica que és pròpia d’en Goku és el puny del drac.
  7. A Dragon Ball GT va ser molt criticat el nou look amb bigoti d’en Vegeta. Tant que van arribar nombroses cartes al director demanant que rectifiquessin aquest canvi. Finalment Akira Toriyama, el seu creador, ho va fer, però no per les cartes sinó per la insistència de la seva filla. Ella era fidel seguidora de la sèrie i d’aquest personatge i com a reconeixement en el capítol 25 el Vegeta s’afaita el bigoti a petició de la seva filla Bra.

Informació extreta del web www.curiositats.cat.


dijous, 16 d’octubre del 2014

Els 9 països menys visitats del món (2 de 9)

 Bután 

El Regne de Bhutan està en aquesta llista perquè fa servir una estratègia turística de "Alt Valor i Baix Impacte". Això significa que només es pot visitar el país si s'aconsegueix el visat a través d'un operador turístic de Bhutan o un operador en el seu país d'origen que farà d'intermediari amb l'operador local. Ells s'encarreguen de tramitar el visat. Te'l recomanen ferventment. És una terra única i de contrastos, amb paisatges que t'enamoraran a primera vista.




Informació extreta del web www.skyscanner.es.


dimecres, 15 d’octubre del 2014

Els 9 països menys visitats del món (1 de 9)

 Liechtenstein 

Qui ho hagués dit? Un dels països més pròspers del món, situat al centre d'Europa entre llocs molt turístics, és a la part inferior de la llista de destinacions i vacances menys visitades del món. No pot ser només per la seva mida reduida, perquè llocs com Mònaco, Luxemburg o Andorra aconsegueixen atraure molts turistes. Per descomptat, no ajuda que no tinguin un aeroport internacional, però tampoc és una excusa que ens convenci car St Gallen està tan sols a 50 quilòmetres de distància mentre que els aeroports de Friedrichshafen i Zuric estan a 100 km.
Estàs a punt per descobrir un país preciós?




Informació extreta del web www.skyscanner.es.