diumenge, 28 de setembre del 2014
divendres, 26 de setembre del 2014
Per què brillen les cuques de llum?
Hi ha animals que estan preparats per viure perfectament a les fosques. Digueu-l’hi al ratpenat, per exemple. Ara, l’animal més pràctic és la cuca de llum: “Que no hi ha llum? Doncs me’n faig jo, i cap problema”. Però per què brillen les cuques de llum? Com pot ser, si no tenen pas cap bateria ni connexió per fabricar-se’n?
La llum que emeten les cuques de llum prové d’unes substàncies químiques que tenen a l’abdomen. Aquestes substàncies reaccionen entre si i alliberen energia en forma de llum. És així de simple.
La raó per la qual ho fan és per atreure la parella. Cada espècie de cuca de llum fa unes pampallugues diferents, al seu propi ritme. Així les cuques s’asseguren que s’aparellen amb membres de la mateixa espècie. I sabíeu que les cuques de llum poden coordinar aquest ritme de pampallugueig? No se sap com, però el resultat és semblant a l’efecte que fa un arbre de Nadal, on tots els llums brillen alhora.
Informació extreta del web www.curiositats.cat
Informació extreta del web www.curiositats.cat
dijous, 25 de setembre del 2014
dimecres, 24 de setembre del 2014
És que no em fas cas, home!!!
Una nena d'aproximadament un any d'edat sembla tenir una discussió amb un gos que l'observa atentament. La petita l'intenta convèncer sobre el seu punt de vista amb uns balbuceigs tan realistes que sembla que estigui donant arguments en un veritable debat entre adults.
dimarts, 23 de setembre del 2014
L'Elsa de Frozen, en realitat, havia de ser dolenta!
En l’adaptació de Disney, va ser introduïda com la primera princesa del fictici poble escandinau d’Arendelle, sent l’hereva al tron, i germana gran de la Princesa Anna. Ella té el poder de convertir en gel a tot allò que l’envolta.
El personatge de la reina de les neus, que és ‘dolenta’ en el conte d’Andersen, va provocar una difícil transacció en el seu caràcter durant l’elaboració del film. Molts executius del film, incloent a Walt Disney, van tractar d’obtenir una millor comprensió cap a ella, i es va deixar a un costat una sèrie d’adaptacions cinematogràfiques. També es va entrar en la discussió sobre el dilema de la creació de la germanor entre Anna, el personatge principal del conte, i Elsa. Això va portar a Elsa a ser reescrita gradualment com un personatge simpàtic, incompresa i com a protagonista de la història.
Val a dir també que l’escena de la cançó ‘Let it go’ va ser un punt crucial en el desenvolupament del personatge d’Elsa, per replantejar-se passar de ser un personatge malvat a ser-ne un de bo.
Elsa ha gaudit d’una recepció molt positiva dels crítics, que van elogiar la seva complexa caracterització i vulnerabilitat.
Informació extreta del web www.curiositats.cat
dilluns, 22 de setembre del 2014
El nou vídeoclip de Macedònia: "PESADA"
Per aquesta ocasió s’ha comptat amb cinc cares ben conegudes que han actuat com a ‘mares’ de les cinc macedònies: Helena G.Melero, Lloll Bertran, Txe Arana, Àngels Gonyalons i Angie Rosales de Pallapupas, pallassos d’hospitals.
diumenge, 21 de setembre del 2014
Un joc d'Arcade però real, amb en Jason Paul
Jason Paul i el seu equip mostren totes les seves habilitats en aquest divertit escenari que es basa en l’aparença d’un videojoc 2D i recorda als llegendaris jocs d’arcade.
El protagonista haurà de trobar la manera de sortir viu d’un temple Maya, haurà d’enfrontar-se als Ninjes i recórrer diferents terrats fins a arribar a la lluita contra l’adversari final.
En sortirà vencedor?
Vídeo extret del web www.socpetit.tv
dissabte, 20 de setembre del 2014
Quina cara vas fer quan vas menjar llimona per primera vegada?
Doncs probablement com la que posen aquests infants, tot i que més d'un repeteix.
Un vídeo recopilatori que ens ha fet molta gràcia.
divendres, 19 de setembre del 2014
Qui o què és Nebula?
dimecres, 17 de setembre del 2014
dimarts, 16 de setembre del 2014
dilluns, 15 de setembre del 2014
diumenge, 14 de setembre del 2014
dissabte, 13 de setembre del 2014
divendres, 12 de setembre del 2014
Les aigües més cristal·lines del món
No hi ha sensació més deliciosa que nedar suaument entre les aigües cristal·lines, mirar cap avall i ser capaç de veure perfectament els dits dels teus peus. És fantàstic.
Blaus, verds, de sorra blanc o terra volcànica, d'aigua dolça o salada, siguin com siguin aquest tipus d'aigües són fantàstiques per prendre un bany ràpid o per passar hores bussejant observant la meravellosa vida marina. Si t'agrada el busseig i/o la naturalesa gaudiràs coneixent les 35 aigües més cristal·lines del món.
Bodrum, Turquia.
Bodrum és un port turc a la província de Muğla al davant de l'illa grega de Cos. El poble s'ha convertit en un resort turístic molt popular per als europeus del nord a causa de la seva atractiva costa i a la seva activa vida nocturna (humorísticament es coneix com el "dormitori d'Europa"). Amb una població de 32.227 habitants (cens 2000), rep centenars de milers de turistes cada any i té una de les platges més cristal·lines del món.
Königssee, Alemanya.
Més que una platja aquesta és la vora del llac del Rei (en alemany Königssee) està localitzat en l'extrem sud d'Alemanya, a l'estat federat de Baviera. És un llac allargat, envoltat d'altes muntanyes, que li donen l'aparença d'un fiord.
Llacs de Plitvice, Croàcia.
El Parc Nacional dels Llacs de Plitvice està situat a la regió de Lika, un paratge on s'alternen llacs, cascades i brolladors d'espectacular bellesa. La visita es realitza a peu a través de senders i ponts de fusta, els llacs més grans són recorreguts per silencioses barques. Està catalogat com a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco el 1979.
Bora Bora.
Bora Bora és un atol de la polinèsia francesa al nord-oest de Tahití. L'illa està envoltada de motus, que són petits illots amb vegetació que li confereixen una bellesa molt particular. El snorkeling i el busseig en els voltants de la llacuna de Bora Bora són activitats populars. Moltes espècies de taurons i ratlles habiten a la franja d'aigua que envolta l'illa.
El Riu Encantat, Filipines.
El riu Hinatuan a l'illa filipina de Mindanao flueix amb els seus increïbles aigües extremadament cristal·lines i blaves, amb poca profunditat en la major part del seu trajecte és una impressionant piscina natural.
Vegeu aquests llocs i d'altres (fins a 35) a la web www.lavozdelmuro.net
dijous, 11 de setembre del 2014
dimecres, 10 de setembre del 2014
Història de l’Estelada
La bandera estelada o simplement estelada és considerada la bandera que simbolitza la independència de Catalunya o dels Països Catalans, malgrat que al País Valencià hi ha l’estrelada, que evolucionà de manera paral·lela de la Senyera coronada valenciana.
El seu origen data d’inicis del segle XX i es considera Vicenç Albert Ballester com el creador o l’inspirador. Nasqué de la fusió dels quatre pals tradicionals amb el triangle amb estrella del tipus que tenia la bandera de Cuba, país on Ballester residí temporalment i n’admirà la lluita contra l’Imperi espanyol.
Els colors tenen una simbologia que es relaciona amb els ideals de la revolució francesa i la seva bandera tricolor, que va adoptar de la bandera dels EUA independents, com la cubana. El triangle blau representa el blau del cel – la humanitat – on al bell mig llueix l’estel blanc de la llibertat.
L’any 1968, amb la fundació del Partit Socialista d’Alliberament Nacional escindit de l’FNC, es canviaren els colors de l’estelada per tal d’adaptar-ne la significació a la ideologia pròpia, usant l’estel vermell – socialista – i el fons del triangle blanc primer i finalment groc, per tal de ressaltar-ne l’estel mateix.
Actualment les dues estelades, la blava i la groga, es fan servir gairebé indistintament.
Després de la caiguda del bloc comunista a Europa, l’estel vermell de l’estelada groga ha anat perdent irreversiblement el seu significat original que l’identificava a les esquerres. Actualment l’estelada groga (o vermella) es fa servir simplement com a versió simplificada de l’estelada amb un esquema cromàtic que coincideix amb els colors tradicionals catalans.
Trobareu més informació i tots els tipus d’estelades amb el seu significat a Viquipèdia http://ca.wikipedia.org/wiki/Estelada
Article extret del web www.curiositats.cat.
dimarts, 9 de setembre del 2014
diumenge, 7 de setembre del 2014
dissabte, 6 de setembre del 2014
divendres, 5 de setembre del 2014
dijous, 4 de setembre del 2014
dimecres, 3 de setembre del 2014
dimarts, 2 de setembre del 2014
dilluns, 1 de setembre del 2014
Subscriure's a:
Missatges (Atom)