dissabte, 30 d’abril del 2016

Problemes a taula pels mòbils i tablets? Nooooooo...!!!



Cada vegada és més habitual, a l'hora de dinar o sopar, que els membres de la família estiguin pendents dels seus mòbils o tablets.
Per això han creat un dispositiu que aparentment "ajuda" a les mares a tenir sota control aquesta situació.
Com a part d'una campanya de la marca australiana de pebre Pepper Hacker, es veu que el suposat pebrer té el poder d'apagar tots els aparells electrònics que hi hagi a casa. S'aprecia que quan tot just la mare comença a posar pebre al menjar, els mòbils s'apaguen, la qual cosa fa que, al final, tots puguin sopar en família sense la interrupció de cap mòbil o televisor.
Al començament es veu que no és senzill pels fills. Les enrabiades poden ser descomunals en adonar-se que els seus mòbils, tablets o televisors no funcionen. Malgrat això, després d'uns minuts comparteixen un temps de qualitat amb els pares.


dissabte, 23 d’abril del 2016

La Llegenda de Sant Jordi, el Llibre i la Rosa


Temps era temps, un drac terrible atemoria els habitants d’un poblet de Catalunya anomenat Montblanc. El drac causava estralls en la població i devorava els animals de pastura de la vila. Per calmar la ira del drac, els habitants van decidir que cada dia sacrificarien una persona, escollida per sorteig, i la hi oferirien com a senyal de bona voluntat.

Però un dia, a la filla del rei li va tocar ser el sacrifici. Quan el drac l’anava a engolir, va aparèixer un formós cavaller per enfrontar-se a la bèstia. Era Sant Jordi, que li va clavar la seva llança, i de la sang del drac va sorgir un roser de roses vermelles.
El seu va ser un gest desinteressat i valent que va canviar la història del poble i va donar naixement a la nostra llegenda, ja que des d’aleshores, a Catalunya és costum regalar una rosa a la persona estimada. Sant Jordi, patró de Catalunya des del segle XIX, va esdevenir símbol del territori català amb la Renaixença, moviment polític i cultural que va recuperar els signes d’identitat catalans.

El llibre i la rosa

Sant Jordi és la festa dels gestos. Gestos en forma de llibres i roses per a les persones que més estimem.

Aquesta tradició catalana va néixer al principi del segle XX, quan el Gremi de Llibreters i la Cambra Oficial del Llibre van establir aquesta data per commemorar que el 23 d’abril van morir els escriptors William Shakespeare, Miguel de Cervantes i Garcilaso de la Vega. També és la data en què van néixer, o morir, escriptors reconeguts com ara Josep Pla, Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov o Manuel Mejía Vallejo. Des del 1996, la UNESCO ha declarat que aquesta tradició ha passat a ser mundial i s’ha convertit en el Dia Internacional del Llibre i dels Drets d’Autor.

La rosa respon al desenllaç de la llegenda i n’hi ha de tots colors, que simbolitzen diversos estats d’ànim i sentiments vers les persones. La vermella és un senyal d’amor i estimació, i és la rosa més regalada aquest dia.

Però darrerament s’han popularitzat molt les roses grogues, que simbolitzen l’amistat; les blanques, la innocència; les taronges, la passió i el desig, i les roses, la felicitat. Les roses vermelles juntament amb les blanques signifiquen unió, una sola rosa significa simplicitat i les roses d’un vermell fort signifiquen bellesa interior.

Informació extreta del web www.curiositats.cat