Alguna vegada us heu preguntat per què el perfum que coneixem com a Aigua de Colònia, o simplement “colònia”, porta el nom de la ciutat d’Alemanya? La resposta és que va ser en aquest lloc on es va inventar, si bé el seu creador, el perfumer Giovanni Maria Farina, era italià.
I precisament a Colònia es pot visitar la Casa Farina, ara museu, on fa més de 300 anys Giovanni va fundar la que es considera la fàbrica de perfum més antiga del món, de la mateixa manera que la pròpia Aigua de Colònia és la marca de perfum que ostenta aquesta distinció d’antiguitat. A la façana de l’edifici de la Casa Farina, unes lletres daurades marquen la seva data d’origen: 1709.
Giovanni Maria Farina va decidir posar-li el nom d’Aigua de Colònia al seu invent, una solució d’olis eteris diluïts en un solvent etanol i amb olis essencials, per ser la ciutat en la qual residia i on tenia la seva fàbrica. No obstant això, l’aroma fresca de l’Aigua de Colònia no és una cosa que ens evoqui precisament a una ciutat grisa i plujosa com aquesta, i el mateix Giovanni deia que en realitat li recordava a “un matí primaveral després de la pluja”. Encara així, aquesta fragància senzilla i atemporal donaria fama a la ciutat de Colònia a tot el món.
Informació extreta del web www.curiositats.cat