dilluns, 6 d’abril del 2015

El primer llibre de cuina

Banquet desenvolupat en un stibadium.
Mosaic romà dipositat al Castell de Boudry (cantó de Neuchatel, Suïssa)


El gastrònom romà Marc Gavi Apici (Marcus Gauius Apicius) va publicar l’any 62 d.c. el tractat "De re conquinaria", on descrivia els festins de l’emperador Claudi i de les seves successives esposes, Messalina i Agripina. Aquesta famosa publicació es va transformar en el primer llibre culinari de tota la Història.

Apici era considerat un veritable aristòcrata del Segle I i amant del bon menjar fins a tal punt que va tenir el valor de suïcidar-se en veure’s en seriosos problemes econòmics. Va arribar a gastar xifres astronòmiques en veritables banquets, fins i tot en va oferir un d’opípar, previ al seu propi enverinament. El llibre contenia una excel·lent compilació de menjars i receptes culinàries amb les quals s’aconseguien els productes més deliciosos i requerits de l’època.


Informació extreta del web www.curiositats.cat
Fotogrfia extreta del web diogeneschilds.wordpress.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada