Obres un paquet de galetes. Te’n menges unes quantes i la resta queden oblidades al fons de la prestatgeria. Quan les descobreixes, una setmana després, cal llençar-les a les escombraries perquè han adquirit una desagradable textura tova.
Amb el pa passa tot el contrari. Només amb un dia -o dos, si la barra és de molt bona qualitat- el nostre deliciós i cruixent pa es converteix en un maó.
Per què dos productes fets amb farina i aigua tenen una reacció tan diferent?
La resposta està en el diferent nivell d’humitat que contenen les masses d’un i un altre producte. El pa té un nivell d’humitat alt i la perd quan està en contacte amb l’aire. Les galetes, per contra, tenen molt poca humitat i capten l’aigua de l’ambient, la qual cosa els dóna aquesta textura gomosa que adquireixen amb el pas dels dies.
La solució? Mantenir el pa i les galetes ben tapats per evitar que estiguin en contacte amb l’aire. No fa miracles, però sí allarga una mica la vida útil de tots dos productes.
Informació extreta del web www.curiositats.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada