diumenge, 23 d’agost del 2015

Per què a Catalunya al sandvitx calent de pernil i formatge se li diu 'Bikini'?


La Sala Bikini va obrir les portes l'any 1953 a l'Avinguda Diagonal de Barcelona. La sala va portar moltes novetats a Barcelona. Una d'elles va ser un nou entrepà molt popular a França anomenat Croque Monsieur i que era un entrepà calent de pernil dolç i formatge.

El problema va ser que, en plena època franquista, els anglicismes i gal·licismes estaven mal vistos, el que va portar a la gent que gestionava el negoci en els seus inicis, a anomenar-lo «l'entrepà de la casa».

Afortunadament, la fama de l'«entrepà de la casa» del Bikini va traspassar les parets del local i la gent va començar a demanar-lo fora de la Sala Bikini. I el que es va començar demanant com «l'entrepà que fan al Bikini», va anar evolucionant fins a arribar al «fes-me un Bikini».

És un nom que, bàsicament, se li dóna a Catalunya, ja que a Espanya la forma correcta de demanar-lo és un sandvitx mixt calent.

Informació traduida del castellà i extreta del web blogs.20minutos.es


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada